táv

A Videospace a
FIACon
újra 2010-ben

2010. 10.21.
- 2010.10.24.


Cour Carrée du Louvre
Rue de Rivoli
75001 Paris

A Videospace bemutatja
a FIACon 2010-ben
KOMORÓCZKY TAMÁS
GIGI SCARIA
SZABÓ ESZTER
munkáit

Videospace at FIAC 2010
Videospace at FIAC 2010
Videospace at FIAC 2010
Videospace at FIAC 2010
Heller Ágnes filozófus a Videospace standján
Videospace at FIAC 2010
Videospace at FIAC 2010
Videospace at FIAC 2010

Urban Scenes (Városi lét)

Az elfogadott koncepció címe Urban Scenes (Városi lét), és Komoróczky Tamás, Szabó Eszter, továbbá Gigi Scaria munkáit foglalja magába. Közös bennük, hogy a médiaművészet keretein belül keresnek mindig új és új ­kifejezőeszközöket mondanivalójukhoz; de eltérő generációhoz tartoznak, és a világ különböző tájain élnek, ami a szemléletmódjukat is meghatározza.

Komoróczky Tamás (46) jelenleg jórészt Berlinben él. Befutott, sokoldalú művész, aki szívesen kísérletezik különböző anyagok és technikák vegyítésével.Témáit, figuráit a popkultúra, a design, az internet világából meríti. A FIAC-on bemutatunk néhányat a 2001-es Velencei Biennálé Magyar Pavilon­jában kiállított videói és művésztapétái közül, továbbá legújabb neon-objektjeit.

Szabó Eszter (30) műveivel már a tavalyi évben is találkozhatott a FIAC közönsége. Akvarellekre épülő computer-animációi, melyek a városi kis­emberek, az utcák népét jelenítik meg, nagy sikert arattak és számos gyűjteménybe bekerültek. Idén a legújabb munkák közül mutatunk be jónéhányat, melyeket ezúttal hang is kísér. A témaválasztás is bővült: középkori festények modern parafrázisa mellett elképzelt, jövőbeli figurák népesítik be a monitorokat. Változatlan a művésztől megszokott virtuóz rajz- és professzionális digitális technika használata.

Gigi Scaria (37) Indiában él és dolgozik. Szintén számos műfajban ­alkot; munkái sokszor filozofikusak, ironikusak. Legutóbb a tavaszi New ­Yorki ­Voltán mutattuk be; A FIAC-on fotót és videókat láthatnak tőle. Az Amusement Park videóanimáció, melyben egy város képe változik át elvarázsolt vidámparkká. A Political Realism videó szocio-politikai szatíra, mely egyszerű, de éles képet ad a világ néhány politikai rendszerének sorsáról.

top